Schoorsteenkappen plaatsen

U kunt bij ons terecht voor het plaatsen en kopen van een nieuwe schoorsteenkap. René Snippe werkt met uiterst kwalitatieve schoorsteenkappen van het merk Firemaster. Op deze pagina kunt u de voordelen en verschillen lezen van onze schoorsteenkappen.

Unieke resultaten met Firemaster®

Stookproblemen…? Een aantal van de meest gehoorde klachten bij schoorsteenkanalen is een slechte trek. Dat kan bijvoorbeeld komen door veel valwinden en winddruk op een uitmondinggebied. Maar ook regeninslag en rookgasterugslag kunnen het plezier dat u van uw haard hebt ondermijnen. De nieuwe Firemaster® schoorsteenkap geeft een oplossing voor deze en andere problemen. Onbezorgder stoken dan ooit dus!

Zo komt uw openhaard van het roken af!

Door eenvoudig de Firemaster®-kap te monteren, komt uw openhaard mooi van het roken af. Uw schoorsteen trekt als nooit tevoren. De kiene kapconstructie zuigt middels het vacuümprincipe alle rook uit het kanaal, ongeacht de windrichting. De Firemaster®-kap vereist geen onderhoud. Vlot en simpel wordt de schoorsteenkap door uzelf of door ons gemonteerd.

De oplossingen op een rijtje:

– De Firemaster®-kap is zo vormgegeven dat de windkracht rond de schoorsteen gebruikt wordt om een opwaartse trek te verkrijgen, zodat rookgassen uit het afvoerkanaal gezogen worden.
– De Firemaster®-kap geleidt water van het afvoerkanaal weg. Het gevolg is een goede bescherming tegen regeninslag.
– De Firemaster®-kap is tevens voorzien van vogelgaas, om vogelnesten en verstoppingen tegen te gaan.
– Toepassing van een uniek klemsysteem met moeren. Hierdoor kan de kap in een handomdraai worden gemonteerd.
– De Firemaster®-kap is te plaatsen op verschillende diameters (150-250 mm)
– Doordat de bovenschaal kan worden weggedraaid hoeft de kap niet verwijderd te worden voor het vegen.
– En natuurlijk is de kap zowel voor stoken op gas, als op vaste brandstof geschikt.

Waarom een Rotormaster?®

De Rotormaster is een windgedreven schoorsteenkap met hoge prestaties. De roterende turbine zorgt voor afzuiging van lucht en rookgassen. Uitermate geschikt voor openhaarden, houtkachels en allesbranders. De schoorsteenkap wekt een onderdruk op in de schoorsteen. Mede hierdoor wordt ook terugslag verhindert.

De Rotormaster is getest van – 20 graden Celsius t/m +200 graden Celsius. Uw schoorsteenkanaal wordt beschermt tegen regeninslag. Deze schoorsteenkap is een RVS constructie met een gegoten aluminium voet. De Rotormaster is te plaatsen op kanalen van 80-250mm ø.

Waarom een Combimaster?®

Een Combimaster® is bedoeld voor het plaatsten op ontluchtings- en ventilatiekanalen. Deze kan worden toegepast op gas gestookte toestellen, dit kan de levensduur echter wel verkorten i.v.m. agressieve stoffen in de rookuitstoot. Daarom is een Combimaster® in r.v.s. uitvoering de oplossing.

De Combimaster® is niet geschikt voor openhaarden, houtkachels, of allesbranders, hiervoor adviseren wij de Firemaster® of Rotormaster®.

Een Combimaster® houdt regeninslag uit uw schoorsteen. Regeninslag kan in verloop van tijd voor veel overlast zorgen, denk maar eens aan natte plekken die door de muur heen komen, cement dat los begint te raken, hagelinslag en ga zo maar door. Met de nieuwe Combimaster® voorkomt u deze overlast, want voorkomen is goedkoper dan genezen.

Ook vogelnesten en andere verstoppingen zijn veel gehoorde klachten over schoorsteenkanalen. Klachten als stank in de badkamer, een afzuigkap die verstopt is en een toilet die zijn luchtjes niet kwijt kan. Soms kan het probleem opgelost worden door het nest te verwijderen of moeten er stenen uit de muur gehakt worden. Ook in dit geval is voorkomen beter dan genezen, want met de nieuwe Combimaster® maakt een vogel geen schijn van kans.

Regenkappen roesten vast, kraaienkappen verliezen hun veerkracht en zijn regelmatig aan vervanging toe, wat door de schoorsteenveger ook niet altijd in dank wordt afgenomen. Maar de Combimaster®die universeel van bevestiging is en een veegluik heeft, hoeft daarom nooit meer van uw schoorsteen af. De onverwoestbare kap van uw schoorsteen is geen overbodige luxe, maar biedt garantie ter voorkoming van veel ongemak in de toekomst.