Reiniging ventilatiekanalen

De termen Sick Building Syndrome en Building Related Illness zijn bij de meeste mensen wel bekend. Tal van klachten, zoals hoofd- en keelpijn, worden verergerd of zelfs veroorzaakt door vervuilde binnenlucht. Reiniging van luchtkanalen is vaak de oplossing. Bijkomend feit is dat vervuilde luchtkanalen minder efficiënt werken en er vaker storingen optreden in het ventilatiesysteem.

Het reinigen van de luchtkanalen wordt uitgevoerd met borstels die hiervoor speciaal zijn ontworpen en exact passen in het kanaal. De borstels bewerken het kanaal aan alle zijden tegelijk, een methode die het vuil perfect verwijdert. Een afzuig en filtereenheid wordt ingzet om het losgemaakte vuil af te voeren.

De borstels brengen de binnenzijde van het kanaal weer terug in zijn originele schone en gladde conditie. Met deze techniek kan meestal gebruik gemaakt worden van bestaande openingen in de kanalen waardoor beschadiging van het mechanische systeem en verstoring van de luchtstroom tot een minimum wordt beperkt.