Rene Snippe bij Schoorsteen

Waarom Jaarlijks Schoorsteenvegen Essentieel is voor Uw Veiligheid

Elk jaar zijn er honderden schoorsteenbranden die aanzienlijke schade aan woningen veroorzaken. Onderzoek toont aan dat maar liefst 40% van de schoorstenen niet regelmatig wordt gereinigd. Dit gebrek aan onderhoud kan leiden tot ernstige risico’s. Hier leggen we uit waarom regelmatig schoorsteenvegen cruciaal is en hoe het uw huis kan beschermen tegen potentiële gevaren.

Belang van Schoorsteenvegen

Voorkomen van Schoorsteenbranden: Bij het verbranden van hout, kolen of olie komen onverbrande deeltjes vrij die zich vastzetten aan de binnenkant van het rookkanaal, waar ze creosoot vormen, een zeer brandbare stof. Deze kan bij hoge temperaturen gemakkelijk vlam vatten. Regelmatig schoorsteenvegen verwijdert deze gevaarlijke afzettingen en vermindert het risico op een schoorsteenbrand aanzienlijk.

Inspectie op Schade: Een professionele schoorsteenveger controleert niet alleen op creosoot, maar ook op scheuren en loszittende delen in het rookkanaal die de veiligheid van uw huis kunnen compromitteren.

Hoe Vaak Moet U Uw Schoorsteen Vegen?

  • Normaal Gebruik (sfeerverwarming): Bij normaal gebruik van hout, kolen of olie is het aanbevolen om uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten vegen.
  • Intensief Gebruik: Gebruikt u uw kachel of open haard als hoofd- of bijverwarming, dan is twee keer per jaar vegen verstandig om veiligheid en efficiëntie te waarborgen.

Verzekering en Schoorsteenvegen

Het is belangrijk om te weten dat uw brandverzekering mogelijk eist dat uw schoorsteen regelmatig geveegd wordt door een gecertificeerd bedrijf, zoals een aangesloten bij het A.S.P.B., om dekking in geval van een schoorsteenbrand te garanderen. Bewaar altijd uw veegbewijzen als bewijs voor uw verzekeraar.

Het Gevaar van Koolmonoxide

Koolmonoxide is een dodelijk gas dat u niet kunt zien of ruiken. Symptomen van blootstelling zijn onder andere branderige ogen en hoofdpijn. Een goed onderhouden schoorsteen zorgt samen met voldoende ventilatie voor een veilige woonomgeving. Bij detectie van koolmonoxide kan een stookverbod worden opgelegd.

Onze Schoorsteenvegers Staan Klaar

Neem geen risico met uw veiligheid. Onze ervaren schoorsteenvegers zorgen voor een grondige reiniging en inspectie van uw schoorsteen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en zorg voor een veilig thuis.

Rene Snippe bij Schoorsteen

Uw schoorsteenveegbedrijf in